Grote schoonmaak clubhuis en starttoren

zaterdag 28 maart as. 10.00 – 13.00 uur.

Aan het begin van het seizoen doen we ons uiterste best om het clubhuis er weer tip top uit te laten zien voor de komende zomer. Ook willen we de starttoren een opfrisbeurt geven. Lekker even de ramen lappen, de vloeren schrobben, de stoelen en de tafels een sopje en voor zover aanwezig alle spinnen de deur wijzen.

Wij hebben hiervoor jullie hulp nodig, immers vele handen maken licht werk en we willen toch allemaal dat ons “oude clubhuis” er in haar nadagen gelikt uitziet.

Dus tot zaterdag 28 maart as. Neem  zelf een emmer mee, schoonmaakmiddelen zijn aanwezig en uiteraard zorgen wij ook voor iets lekkers bij de koffie. We rekenen op jullie.

namens de poetsclub

Marijke v.d. Booren-Houben

Rooster het te water laten  2020

Kun je niet op het aangegeven tijdstip  Neem dan contact op met Erwin Sikking  0653613960 of mail naar HZV1922@gmail.com
21-mrt
8.30 uur Roland Boing Jan Wickel Erwin Sikking Joop Muller Jaap Wischut
Frank van Gool Michel Peetoom Rene Lourens Jeroen van Delft Brigitte Bakels
Herman van Dalen Frank Vasen Mario Dör Bart Wethmar Sven Lourens
9 uur Melvin Wickel Romke Schrage Edwin Mantje Fons Hoenderdos Hein Tol
Siryl van Poppel Theo Kors Jeroen le Belle Frank Peetoom Dariusz Kafka
Eelco Rietbergen Arnoud Winkler Bouke van de Booren Theo Struikenkamp Hermen Koelman
10 uur Ben van der Meij Jan van Willigen Gerrit Elburg Wim Hagenaar Frank Krom
Martijn Voorn Eric Hoeboer Marco Zwagerman Kevin vd Ijssel Rutger Eichorn
Clemens Stavenuiter Wanda Nijbroek Geert Lycklama Wessel Sikking Jan Willem Hagenaar
11 uur Wouter de Vries Peter Hildering Folkert vd Spek Edo van Baaren Gijs Stegman
Maarten Wethmar Ron Karsing Robert van Heijst Koen de Kruijf Peter Miezenbeek
Paul Hagen Robert Ekelschot Bert Stevens Jan Slagter Rene Verburgh
12 uur Andre de Haan Bjorn Peetoom Walle Romijn Bart Blok Gijs Knipscheer
Tijmen Nederkoorn Ditte Hunsche Enrica Brouwer Nienke Miezenbeek Coen Springelkamp
Mandy Lammerse Geert Heilig Pim kramer Erik Zwart Hans vd Hoogen
Neeltje de Vries ELly Meijer Aschwin  van Reij Siert Wijnia Erik Pentenga
Dinsdag 24 maart Alle Lasers,Splashes en Optimisten de loods uit,  verder gaan de Boten van de volgende  eigenaren loods uit
19 uur Corina Ponsen Paul Hooftman Judith Piscaer Adri Duivenvoorden Elly Meijer
Guus Siebinga Jody Jager Bert van Vliet Bert Tiggelman
Dinsdag 31 maart Boten Te water
19 uur Ineke Roovers Robert Kuhne Henk Becker
Zaterdag 4 april Jachten te water
9 uur Marijke vd Booren Peter van Huis Guus Wiedemeijer Frank Voorn Gert Wim Winkler
Hans Visser Mevr Hunsche John Vasen Chris Damen Hans van Leeuwen
Dinsdag 7 april  Boten te water
19 uur Gilles van der Bandt Peter Bor Theo Boïng Gerard Nijssen Robert Kuhne
Loods in Ton Gosen

Lezing Golden Globe Race Mark Slats.

Marc Slats, Beroep: Avonturier

Soms heb je van die dromen waarvan je hoopt dat die nooit werkelijkheid worden.
Zoals wakker worden midden op de Atlantische oceaan, in een open roeiboot, dichtstbijzijnde stukje land 2000 km weg, zweren op je achterwerk van het roeibankje, drinkwater uit een overmaatse knijper persen……..…..

Er zijn ook mensen die van een droom…. werkelijkheid maken.
Zo iemand is Mark Slats. Hij wilde deel nemen aan de Thaliker Whisky Atlantic Challenge, de roeiwedstrijd over de Atlantische Oceaan.

Als je je baan er voor opzegt en je huis verkoopt moet je wel zeker van je zaak zijn.
Dat bleek terecht. Hij roeide al zijn tegenstanders zoek, verbrak het record met 19 dagen!

Het bleek een opwarmertje.

Twee jaar later startte de NON Stop, Single Handed, Golden Globe Zeilrace.
Dit is een zeilwedstrijd de wereld rond, zonder moderne communicatie- en navigatie apparatuur.

Boot aanschaffen, strippen en ombouwen voor een maximaal resultaat. Het lukte op tijd. Mark zeilde daarna, met 19 tegenstanders, naar een tweede plek. 12 gaven onderweg op. Dit geeft aan hoe zwaar het is geweest.

Maar de lezing is niet alleen een reisverhaal:
Wat is de motivatie van iemand om mee te doen aan zulke extreme uitdagingen?
Wat houd je op de been als er om je heen veel mis gaat?
Hoe kun je jezelf blijven motiveren om het uiterste uit jezelf te halen?

Wil je zien en horen hoe het Mark is vergaan tijdens zijn avonturen?
Op 22 Januari 2020 organiseert de YSY (Yachtclub Seaport Ymuiden) een lezing met als gastspreker Mark Slats. Wij, als HZVers zijn hier ook van harte voor uitgenodigd.

Locatie:  Zandiego. Strand IJmuiden. Aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom mits u zich even aanmeld voor 19 januari bij info@ysy.nl.